25 dubna 2024

5 výhod svařovacích magnetů – magnetický úhelník usnadní práci

K čemu se hodí fixační magnetické úhelníky neboli svařovací magnety? Oblíbili si je zámečníci, kovo výrobci, svářeči i lakýrníci a natěrači. Práce je s nimi jednodušší. Zjistěte 5 výhod fixačních úhelníků.

1) Materiál pomocí magnetu snadno přichytíte


Magnetický úhelník je ze silného ocelového plechu, bývá červeně lakovaný. Uvnitř je feritový magnet. Díky němu k sobě snadno a rychle přichytíte dva kusy materiálu z feromagnetického kovu – oceli, železa, niklu, kobaltu. Svařovací magnety udrží pásovinu i tyče.

2) Svařovací magnety mají úhly 45°, 90° a 135°


Svařovací magnet má tvar domečku, tvoří jej obdélník a trojúhelník. Strany fixačního magnetu tak svírají různé úhly 45°, 90° a 135°. Svařované či montované kusy materiálu k sobě přesně uchytíte. Nová pomůcka ve vaší brašně nebo dílně svařovaný materiál udrží rovně, v přesném úhlu.

3) Ruce máte stále volné na práci


Po přichycení materiálu, což trvá jen chvilku, máte ruce opět volné pro další nářadí a náčiní a váš pomocník může dělat něco jiného. Magnetický úhelník je užitečná pomůcka pro svářeče, do zámečnické výroby i domácí dílny.

4) Magnetický úhelník po skončení práce z materiálu snadno sejmete


Jakmile k sobě oba kusy materiálu svaříte nebo jinak připevníte, fixační magnet zase jednoduše sejmete a je připraven pro další použití.

5) Na výběr máte 3 velikosti o různé magnetické síle

 

svařovací magnet

Fixační úhelník pořídíte ve třech rozměrech, s různou magnetickou silou.


Menší fixační svařovací magnet
se hodí k přidržení lehčích kusů materiálu, disponuje magnetickou silou 11 kg. Středně velký svařovací magnet má sílu 23 kilogramů. Největší magnetický úhelník disponuje magnetickou silou 34 kg a je vhodný pro uchycení i těžších kusů materiálu.

 

Svařovací magnet využijete nejen ke svařování


Asi nejznámějším využitím magnetického úhelníku je přichycení materiálu při svařování – odtud pochází označení „svařovací magnet“.


Ale fixační magnet se vám hodí také na vrtání, montování, lepení, lakování, natírání – všude tam, kde potřebujete mít ruce volné a kovový feromagnetický materiál přesně zafixovaný.


Usnadněte si svařování a zámečnickou práci
, svařovací magnet mají například na e-shopu Unimagnet.cz.