29 března 2024

Stěhování a nový domov

V životě se mohou objevit různé důvody, proč musíme stávající domov opustit a přestěhovat se jinam, na úplně neznámé místo, do jiného města nebo dokonce i do jiného státu. Jsou to především lepší pracovní nabídky, zdravotní důvody nebo to mohou být i osobní důvody. Stěhování zažil alespoň jednou z nás asi každý. Někdo tuhle akci nemá rád a někdo v tom nevidí žádný problém a dokonce s se na stěhování těší.

Balit je někdy fajn

Stěhování v Brně na klíč

Pokud máme před sebou stěhování, musíme si samozřejmě sbalit všechny své věci a nábytek. Není na tom nic těžkého, ale určitě bychom se měli řídit několika dobrými radami, které nám trošku tuto akci ulehčí. Pokud už víme přesný termín stěhování, můžeme klidně po večer začít s balením těch věcí, které nutně nepotřebujeme. Dokonce zde nastává i chvíle, kdy vlastně zjistíme, že máme tolik nepotřebných věcí a tahat je s sebou by bylo zbytečné. Pokud si takto roztřídíme své věci, můžeme je dát třeba na charitu nebo je i za malou korunu prodat. Stěhování je vlastně taková možnost pro generální úklid a ten se nemusí dělat jen o vánocích.

Dobře si všechny ty krabice popsat je další dobrý krok, protože se nám v novém bytě bude lépe vybalovat pokud víme, kde co máme uloženo. Takže se takového balení nemusíme vůbec obávat.

Dobrá organizace je základem úspěchu

Levná stěhovací firma v Brně

Naplánovat stěhování je další věc, kterou bychom určitě neměli vynechat. Nemůžeme hekticky lítat z jedné místnosti do druhé a nevědět, kde co máme uloženo. Měli bychom si na tuto akci také vyhradit dost času, třeba dovolenou, protože nemůže nikdo počítat s tím, že se v pohodě odstěhuje za jeden den a ještě si k tomu stihne udělat výtečnou večeři. Máme – li malé děti, tak pro klid a plynulý chod stěhování bychom je měli nechat u babičky nebo třeba u kamarádky. Vyhneme se tak stresovým situacím, které by celé stěhování jen zhoršily. A o to přece nikdo nestojí.

Stěhováci nebo kamarádi

Jednoduché stěhování v Brně

Tuto otázku si pokládáme asi nejčastěji. Obě možnosti jsou reálné, obě možnosti mají své pro a proti a obě možnosti jsou samozřejmě možné. Na nás je, abychom posoudili, co je pro nás lepší a výhodnější. Kamarádi nám mohou pomoci se vším, co se dá odvézt, přivézt, co by se ještě mohlo zabalit. Musíme počítat s tím, že stěhování není sranda, a že je to vyčerpávající a časově i fyzicky celkem náročné. Také sehnat dodávku, kterou musíme vše odvézt a v závislosti na tom, kolik máme vlastně věcí, mohou být potřeba i auta dvě. Ovšem vyjde nás to asi podstatně levněji.

Stěhovací firma má ve svém portfoliu služeb nejen klasický odvoz našeho majetku na místo určení, ale je dobré se předem ujistit, zda jejich služby zahrnují také třeba výnos do patra, přenášení těžkých břemen nebo případné demontování nábytku, jestliže zjistíme, že nám třeba nevleze do auta. Také bychom se měli ujistit, zda je odborná firma řádně pojištěna proti krádeži nebo proti poškození majetku. Jinak je ovšem pomoc takové firmy na místě, protože co si budeme povídat, kdo by se chtěl tahat s nábytkem nebo proč bychom si měli brát volno, když vše lze zařídit na klíč.