29 března 2024

Svítidla podle poslední módy

Stejně jako si někdo potrpí na oblečení podle poslední módy a všechny výstřelky musí mít, při výběru svítidel lze postupovat stejně. Svítidla stejně jako všechno ostatní podléhají módním trendům, takže můžete vybírat z mnoha různých typů, materiálů, tvarů a velikostí.

 

Vybírejte podle umístění

 

Podstatné při výběru je, kam chcete svítidlo umístit. Je rozdíl, zda hledáte osvětlení do chodby, obývacího pokoje nebo lampičku k posteli. Zastavíme se u obývacího pokoje, ten skýtá asi nejvíc možností různých způsobů osvětlení. Základem obvykle bývá centrální svítidlo, které může být závěsný lustr i přisazené stropní svítidlo. Co se týká materiálů a tvarů, k dispozici je opravdu široká paleta typů, záleží na vašem vkusu a stylu zařízení místnosti.

 

Vyberte si svítidlo do obývacího pokoje

 

Do rustikálního pokoje můžete volit závěsný kovový lustr v černé či patinové úpravě, skvělou možností jsou také nenápadné vestavné bodovky, které jsou zabudované ve stropě, místnost krásně osvětlí a přitom jsou velmi nenápadné. Bodovky se hodí i do ultra moderních obývacích pokojů, často se kombinují s LED panely, které jsou větších rozměrů, nebo se závěsným lustrem.

 

Jednoduchým a moderním řešením osvětlení obývacího pokoje jsou také kolejnicové nebo lankové systémy. Ty jednoduše přizpůsobíte jakkoli potřebujete, můžete je osadit libovolným počtem spotů a ty potom natočit tak, abyste měli v celé místnosti rovnoměrné osvětlení. K oblíbenému křeslu či pohovce přistavte stojací lampu, která vám dodá dostatek světla, budete-li si chtít číst. Jako intimní osvětlení mohou sloužit tlumená nástěnná svítidla, bodovky zabudované v nábytku nebo osvětlení uměleckých děl ve vašich vitrínách. O velmi příjemné a zároveň úsporné osvětlení se postarají rovněž LED pásky, které můžete libovolně stmívat a volit také barvu světla. Tím vytvoříte ve vašem obývacím pokoji vždy dokonalou atmosféru.