29 března 2024

Sprcha do každé koupelny

 

Máte nový byt, stará koupelna je pryč a vy nyní přemýšlíte, jak by měla vypadat ta nová? Určitě bude obložena moderními designovými obklady a určitě zde nebude chybět vana nebo sprchový kout. Ano, to je ta otázka, vana nebo sprchový kout? To si musí rozhodnout každý za sebe, někdo si po dlouhém dnu raději napustí vanu, jiný skočí pod osvěžující sprchu. Rozhodovat budou ale nejen vaše osobní zvyky, ale také velikost prostoru, který máte k dispozici. Pokud jste zjistili, že už jste si vanu nenapustili několik let, pravděpodobně to moc často dělat nebudete ani v budoucnu a je pro vás určitě praktičtější volbou sprchový kout.

 

Sprchový box – univerzální řešení

 

Dřív bývaly sprchy pouze zděné, ovšem to už dnes neplatí, velmi moderní a praktické zejména s ohledem na instalaci a údržbu, jsou sprchové boxy. Jde o komplet vaničky, sprchové zástěny, stropu a samozřejmě nechybí ani sprchová vodovodní baterie. Součástí sprchových boxů bývá panel, kde ovládáte teplotu a průtok vody sprchou, může tu být speciální osvětlení, sedátko či odkládací polička.

 

Jak sprchový box vypadá

 

Sprchové boxy jsou konstruované jako samostatně stojící, můžete je tedy nechat instalovat až do hotové koupelny. Vyrábí se ve dvou základních velikostech 80x80 cm a nebo 90x90 cm. Pokud máte v koupelně víc místa a potrpíte si na komfortní prostor a designově zajímavý vzhled, potom zvolte exkluzivní asymetrický sprchový box o rozměrech 120x80 cm.

 

Jednotlivé modely se liší především materiály a výbavou. Vanička sprchového boxu může být akrylátová nebo speciální z litého mramoru, stěny a dveře jsou vyrobeny z bezpečnostního skla, často bývá i tónované. Na panelu najdete ovládání sprchy, někdy dokonce i ovládání MP3, abyste mohli při relaxu ve sprše poslouchat vaši oblíbenou hudbu. Sprchové boxy jsou velmi kompaktní, snadno se instalují a představují komfortní řešení pro velké i malé koupelny.