29 března 2024

Když křovinořez, pak jedině Honda

 

Chcete mít vždy dokonale upravenou zahradu, kterou vám bude každý závidět? Potom budete vedle sekačky na trávu potřebovat také kvalitní křovinořez. Věnujte pozornost křovinořezu Honda, který je jiný než vyžínače konkurence. Zásadním rozdílem je pohonná jednotka. Zatímco všechny běžné křovinořezy jsou vybaveny dvoutaktními motory, Honda se pochlubí čtyřtaktním minimotorem, který potřebuje jako palivo běžný benzín Natural 95, nepřidává se do palivové směsi již žádný olej, což je mnohem pohodlnější. Velmi praktické je, že motor můžete různě přetáčet a klopit a všechny provozní tekutiny zůstanou na svých místech. Na rozdíl od většiny dvoutaktních strojů, jejichž tekutiny při neopatrné manipulaci zatečou, kam nemají, a mohou způsobit potíže, především dočasné snížení výkonu nebo i úplné zastavení motoru.

 

Druhým zásadním znakem, kterým se Honda odlišuje od konkurence, je ergonomie. Benzínový křovinořez Honda je dokonale vyvážený a na tělo obsluhy klade rovnoměrnou zátěž. K tomu, abyste při vyžínání správně stáli, slouží speciální postroj, který vypadá jako konstrukce krosny. Je vybaven hrudním a bederním popruhem a mohutným ramenním polstrováním. K maximálnímu pohodlí při práci přispívá polstrované rukojeti s nastavitelným úhlem. Čtyřtaktní motor je mnohem tišší než dvoutaktní, dále je vybaven praktickou funkcí Tap & Go, která pomáhá při posouvání struny. U běžných křovinořezů je třeba stroj zastavit a ručně žací strunu posunout. Zde stačí jen klepnout žací hlavou o zem a struna se automaticky odvine a posune.

 

Čtyřtaktní křovinořez Honda je vybaven několika nástavci. Ocelový trojzubec slouží k vyžínání mezi mladými dřevinami a nálety, pilovým kotoučem bez obtíží zvládnete podetnout mladé stromky do průměru cca 10 cm. Můžete použít nástavec pro úpravu živého plotu a dále i prořezávací pilku. Potřebujete-li všestranného pomocníka na zahradu, je pro vás křovinořez Honda tou správnou volbou.