26 dubna 2024
Kdy řešit nákup bazénu

Kdy řešit nákup bazénu

Vzhledem k tomu, že Česká republika nevlastní žádné moře, si lidé absenci možnosti zajít si na pláž kompenzují tím, že si na zahradu nechají instalovat bazén. Bazény se prodávají hotové, které stačí jen zabudovat, nebo si jej můžete nechat vyrobit na míru podle vašich požadavků. Existuje velké množství různých typů a druhů, jedno však mají společné. Pokud chcete mít bazén v provozu již na začátku léta a užívat si koupání od prvních horkých dnů, je třeba myslet na včasný nákup.

Neodkládejte nákup bazénu

Možná vás to překvapí, ale o nákupu bazénu byste měli začít přemýšlet nejlépe už v zimě. Zima je nejpříhodnější období zejména pro naplánování nového vzhledu vaší zahrady, nějaký čas zabere výběr a domluva konečné podoby bazénu, počítejte také s tím, že určitou dobu si žádá výroba, doprava a instalace. Ideální je proto objednat jej s dostatečným předstihem.

Vybíráme vhodný typ

Není jednoduché se zorientovat v široké nabídce různých typů, velikostí a variant provedení bazénů, budete potřebovat čas a není dobré muset vybírat pod tlakem. Bazén není zboží, které budete za dva roky měnit, proto byste si na výběru měli dát záležet, abyste byli maximálně spokojeni. Pokud si nevíte rady s výběrem, obraťte se na odborníky, navštivte www.albixon.cz a nechte si poradit.

Jste-li již rozhodnuti pro konkrétní typ bazénu, bude třeba pro něj vybrat optimální umístění, počítat s volným prostorem okolo, kde můžete v létě mít lehátka. Důležitá je také úprava zeleně, bazén by se měl nacházet v místě s maximálním osvitem slunečními paprsky a nemělo by mu nic stínit ani v budoucnu. Vezměte v úvahu také čas na realizaci, protože vyberete-li si jakýkoli jiný typ bazénu než nafukovací, bude nutné provést terénní úpravy, položit vhodný podklad, potom přijde na řadu zapuštění samotného bazénu a také dokončovací práce, jako je dláždění apod. Těšte se tedy na teplé letní dny a objednejte si bazén vašich snů již nyní v zimním období.