28 března 2024

Není svítidlo jako svítidlo

Světlo je jedním ze základních elementů našeho života a bez něj žít nedokážeme. Jelikož člověk je stále aktivnější a jeho životní styl vyžaduje vykonávání nejrůznějších aktivit i po setmění, zákonitě potřebuje dostatek osvětlení. Denní světlo zejména v zimě brzy vyprchá a my potřebujeme náhradní. Od vynálezu Edisona už nepotřebujeme louče ani svícny, stačí stisknout vypínač na zdi a elektrická energie rozsvítí vlákno žárovky nebo způsobí emisi světla z vysoce svítivých diod a my můžeme pokračovat v činnosti jako ve dne. Má to ale háček, nejprve je třeba vybrat svítidlo, které bude světlo poskytovat.

 

Světelné zdroje jsou důležité

 

Jako světelné zdroje se velmi dlouho využívaly klasické žárovky, díky jejich mizivé účinnosti se však přechází postupně na nové světelné zdroje, mezi nejvýznamnější patří zejména úsporné žárovky nebo LED svítidla. Ještě však potřebujete světelný zdroj umístit do vhodného svítidla, stačí si jen vybrat.

 

Když máte vybraný typ žárovek...

 

K dispozici jsou různé druhy osvětlení, svítidla se stínítky, lustry, nástěnná svítidla a také lampy stojací či stolní. Kromě poskytování dostatku světla slouží svítidla také k estetickému doladění interiéru, proto je třeba je vybírat s ohledem na styl vaší domácnosti. Pro snazší výběr funguje internetový obchod Aulix, který vám nabídne značné množství svítidel a osvětlení on-line. Pokud se ale necítíte na výběr osvětlení přes internet, můžete navštívit světelné studio Aulix v Dolních Břežanech, kde naleznete více než 400 druhů svítidel, které si můžete prohlédnout. Aulix nabízí klasická i luxusní svítidla od světových bytových designerů, takže si vybere skutečně každý.

 

Současný trend doporučuje mít v místnosti několik svítidel, ne pouze jedno, protože vytváří příliš agresivní nebo naopak nedostatečně světlo. Světlo tak nepřichází do očí z jednoho místa, což je pro ně mnohem příjemnější. Neváhejte a vyberte si proto lustr, nástěnné svítidlo nebo stolní lampu.