20 dubna 2024

Tapety do každého pokoje

 

Asi každý z nás chce bydlet ve vzdušném moderním interiéru, kde se mu bude dobře dýchat a kde se bude cítit skutečně doma. Důležité je, aby se vaše osobnost a vkus promítly i v daném pokoji. Toho můžete dosáhnout použitím nejrůznějších doplňků a dekorací, podstatné jsou ale také stěny. Jednobarevné bílé mohou působit neosobně a jaksi chladně, proto se mnozí z nás uchylují k použití barevných nátěrů. U těch však hrozí, že se brzy okoukají nebo vyblednou, takže je budete muset opravovat, což není zrovna bez práce. Pro mnohé atraktivnějším řešením dekorace stěn jsou tapety.

 

Proč zrovna tapety

 

Tapety se opět vrací do módy, vyrábí se klasické papírové, ale také moderní vliesové, které mají mnohem lepší vlastnosti a déle vydrží. Velkou výhodou vliesových tapet je navíc jejich jednoduchá aplikace. Stačí lepidlem natřít stěnu, kam budete tapetu umisťovat a manipulovat budete se suchým pásem tapety. Záleží na tom, do jaké místnosti budete tapetu vybírat. Do pracovny či obývacího pokoje se hodí velmi dobře fototapety. Jde o obrazové tapety, které se podobají spíš obrazu, vybírat můžete nejrůznější motivy budov, motoristických zátiší nebo přírody. Do dětského pokoje se budou lépe hodit kreslené motivy s pohádkovými postavami. Tyto tapety se často pochlubí 3D efektem, takže děti mají pocit, že si hrají skutečně mezi svými oblíbenými pohádkovými hrdiny.

 

Tapety však můžete použít rovněž v kuchyni, možná se vám to bude zdát divné, ale existují ještě další typy tapet, jako jsou vinylové, které lze využít za kuchyňskou linku místo desky nebo keramických obkladů. Speciální samolepící tapety se zase používají k renovaci chladniček. Možností, jak využít tapety, je mnoho, stačí si vybrat vhodný materiál, dekor, který vás osloví a vaše domácnost bude útulnější a zajímavější. Neváhejte proto a přijďte si i vy pro stylovou tapetu do internetového obchodu Tapeta-dekorace.cz.