18 dubna 2024

Plastová okna jsou stále oblíbená. Jak ale vybrat ta nejlepší?

 

Před několika lety se na českém trhu objevila plastová okna, která se pro svou vysokou životnost, nižší cenu a snadnou údržbu stala doslova hitem ve stavebnictví. Majitelé domů se při rekonstrukcích rozhodují právě pro plastová okna a v případě novostaveb tomu není jinak. Jak ale vybrat ta nejlepší? Na co se při výběru plastových oken soustředit?

Výrobců a dodavatelů oken je na trhu nepřeberné množství. Plastová okna můžete zakoupit u renomovaných výrobců a dodavatelů oken, ale můžete je například sehnat i v klasických marketech.
 

Vlastnosti oken


Při výběru plastových oken je důležité soustředit se zejména na jejich vlastnosti a kvalitu, nikoliv na cenu. Výběr na základě ceny ve většině případů nedopadá dobře a rčení „nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci“, zde platí dvojnásob.
 

Standard dnešních plastových oken


Dnešní plastová okna se dnes standardně skládají z komponentů, mezi které patří plastové profily a barevné dekory rámu, skla (dvojskla, trojskla, čtyřskla), kování, těsnění, případně klapky pro větrání.
 

U okenních skel nás zajímá zejména hodnota Ug, která udává tepelnou propustnost skla.
 

Při výběru oken je dále důležité vědět, zda konkrétní modely oken vyhovují vašim požadavkům. Hlavním a nejzákladnějším požadavkem je samozřejmě tepelná izolace. Dále ale pravděpodobně budete chtít vědět směr otevírání, zda bude mít okno funkci vyklápění. Vzhledem k velmi dobrému těsnění plastových oken je také důležitá funkce mikroventilace.
 

Okna Triogas s.r.o.


Velmi kvalitním dodavatelem plastových oken ve Vsetíně, ve Valašském Meziříčí, v Opavě a dalších městech a obcích spadajících do Moravsko-slezského kraje, je společnost Triogas s.r.o. Firma se věnuje výrobě, montáži a dodávce oken již od roku 2006. Chcete-li si pořídit plastová okna přímo od dodavatele plastových oken v Opavě, ve Vsetíně, ve Valašském meziříčí a dalších městech a obcích v Moravsko-slezském kraji, se společností Triogas s.r.o. neuděláte chybu.