16 dubna 2024

Oplocení z betonu pro každého

 

Plot tvoří nedílnou součást každého rodinného domu. Většina vlastníků rodinných domů chce dokončit nejprve stavbu domu samotného, poté připravit interiéry k bydlení a dalším krokem je potom stavba plotu.

 

Proč je právě plot jedna z prvních věcí, které si lidé obvykle k domu pořizují?

 

Je to jednoduché, chtějí mít klid a alespoň trochu soukromí, aby mohli bez obav pustit děti na zahradu nebo utlumit hluk nedaleké silnice. Jsou-li tedy hotové terénní úpravy a okolí domu neohrožují žádné těžké stroje, které by mohly poškodit plot, je vhodné začít přemýšlet o tom, jaký plot byste si kolem vašeho domu představovali. Na výběr máte hned několik možností, může jít o velmi vzdušný a lehký pletivový plot, který vám však nezařídí dostatečné soukromí. Trváte-li na pevnosti plotu a jeho schopnosti zachovat soukromí a zajistit vám bezpečí, potom si vyberte betonový plot.

 

Jak poznat kvalitní betonový plot

 

Betonové ploty jsou vyrobeny z vysoce kvalitního českého betonu, který jim propůjčuje skvělou odolnost a trvanlivost. S tím jde ruku v ruce také životnost, která dosahuje u betonových plotů až několik desetiletí. Určitě vás potěší, že o betonové ploty se nemusíte nijak starat, jsou maximálně bezúdržbové.

 

Překážkou není ani design, chcete-li mít plot, který ladí s vaším domem, inspirujte se na Betonovéploty.net, kde naleznete velké množství fotografií z realizací betonových plotů. Ploty z betonu mohou mít různé dekory, vybírat můžete z celé škály barev a rovněž tvar zakončení je variabilní. Betonový plot můžete mít rovný, ukončený prostým nebo okrasným obloukem s mřížkou nebo jsou v poslední době velmi populární betonové ploty zakončené dřevěnými latěmi v kontrastní barvě. Žhavou novinkou jsou oboustranné betonové ploty, které jsou opatřeny designovým provedením z obou stran plotu.